MUNTAR LA TEVA EMPRESA

Estàs disposat a muntar la teva pròpia empresa? Qualsevol persona es pot fer emprenedora; es tracta, bàsicament, d'aprendre a emprendre. A més, en aquest cas pots beneficiar-te de les prestacions específiques per a autònoms, entre elles el pagament únic.

L'ofici d'emprendre exigeix calcular i assumir riscos, negociar, processar informació sobre el mercat, els proveïdors i els clients, prendre decisions o dirigir equips de treball.

La Direcció General d'Indústria i de la PIME del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital posa a la teva disposició l'eina: "Autodiagnòstic d'actituds emprenedores" , la qual permet, a través de l'emplenament d'un qüestionari sobre set grups de característiques personals, donar un diagnòstic i unes recomanacions encaminades a ajudar-te en l'ofici d'emprenedor i a estar preparat per iniciar el teu projecte.

Per aprendre a emprendre emprenent cal una relació coherent entre qui emprèn, la idea de negoci i el mercat. Aquesta coherència s'ha de concretar en un bon pla de negoci. Aquest pla ha de contenir l'estratègia global, a més d'un pla comercial, de màrqueting, de proveïdors i financer, i un conjunt d'indicadors estratègics, tot això aplicat sobre la base sociopedagògica adequada. Les bases sociopedagògiques més comunes per aprendre a emprendre són:

  • la franquícia,
  • la rèplica d'un negoci reeixit,
  • el traspàs o
  • la regeneració amb una estratègia nova.


Si t'estàs plantejant la possibilitat de muntar la teva pròpia empresa, la Direcció General d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa (DGIPYME) del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital t'ofereix l'eina gratuïta "Pla d'empresa" que et permet analitzar l'oportunitat del teu negoci i examinar-ne la viabilitat tècnica, econòmica i financera, alhora que desenvolupa tots els procediments i les estratègies necessaris per convertir aquesta oportunitat en un projecte empresarial concret.

A més, si optes per constituir-te com a empresari individual, CIRCE t'ofereix la possibilitat de fer els tràmits d'inici de l'activitat per mitjans telemàtics.

Informació per muntar el teu propi negoci: