EURES. Trobar treballadors a Europa

L'empresari pot accedir a EURES per a la recerca de treballadors i li possibilita la contractació d'empleats en qualsevol estat membre, de manera que així eleva el nivell del seu personal, millora els seus productes i amplia les seves activitats.

 • Què ofereix EURES a la meva empresa?

  EURES és una xarxa integrada pels serveis públics d'ocupació europeus que us ajuda a trobar els treballadors que necessiteu i us ofereix assessorament en aquells aspectes relatius a la mobilitat dins l'Espai Econòmic Europeu.

  Quan la vostra empresa necessiti trobar personal, podeu recórrer a la xarxa EURES. Trobar treballadors d'un altre país europeu pot ser una tasca difícil si no ho heu fet abans. Com es comença? Què cal tenir en compte? Com es pot obtenir ajuda i suport? Els consellers EURES, tant d'Espanya com de la resta d'Europa, li faciliten l'assessorament necessari per a aquesta finalitat.

  Abans de cercar candidats en altres països, poseu-vos en contacte amb el vostre servei públic d'ocupació i exposeu-li les vostres necessitats de contractació de personal. Aquest servei us pot ajudar a trobar candidats adients.

  Informació important

  • Definiu clarament les capacitats, competències i qualificacions específiques que necessiteu per ocupar els llocs de treball oferts.
  • Tingueu en compte que trobar candidats d'altres països europeus pot ser un procés llarg, així que cal que establiu terminis realistes.
  • També tingueu en compte els aspectes pràctics que el treballador estranger haurà de resoldre per trobar allotjament o habitatge.
  • Valoreu el nivell de competència lingüística que necessiten els candidats. Si no parlen la vostra llengua amb fluïdesa, però creieu que són adequats per al lloc de treball, penseu com us comunicareu amb ells. Les entrevistes telefòniques poden ser especialment difícils per als candidats. Exploreu altres opcions amb el vostre conseller EURES: videoconferències, entrevistes presencials, etc. Informeu-vos de si hi ha algun obstacle administratiu abans de començar la contractació. Les formes de contractació varien d'un país a l'altre, així com les relacions entre empresa i candidats. Pot passar que la conducta d'un candidat us sembli estranya, però que simplement es degui a diferències culturals. No permeteu que això influeixi en la vostra opinió; al contrari, centreu-vos en les capacitats i l'aptitud del candidat, li ajudeu-lo a integrar-se.

  Serveis EURES per a la meva empresa

  El portal EURES disposa d'una base de dades de més de 300.000 sol·licitants d'ocupació que volen treballar en altres països. Registreu avui mateix la vostra empresa obrint un compte gratuït El meu EURES. És ràpid i fàcil d'utilitzar.

  A part dels processos de selecció, EURES us pot facilitar informació i assessorament sobre qüestions que afecten la mobilitat de ciutadans europeus, com ara equivalències de titulacions, tràmits de Seguretat Social, impostos, etc.

  Serveis EURES a ocupadors.

  Us ajudem a difondre la vostra oferta de feina a Europa gràcies a un sistema informàtic d'àmbit europeu que permet la difusió en temps real de les ofertes de feina, especialment d'aquelles que requereixin el domini d'altres idiomes, les que impliquin qualificacions i experiència especials o les que busquin professionals qualificats, difícils de contractar en el mercat.

  Us ajudem a aconseguir:

  • Candidats idonis per a les vacants en l'àmbit europeu, amb la qualificació i les habilitats específiques que s'indiquin (idiomes, especialització, etc.)
  • La difusió de les ofertes de feina fora de l'àmbit nacional en qualsevol dels països de l'Espai Econòmic Europeu i Suïssa.
  • Informació de primera mà sobre aspectes legals i pràctics, lligats a la mobilitat internacional.
  • Assessorament sobre tràmits de Seguretat Social i fórmules de contractació laboral sobre desplaçaments temporals dels treballadors a un altre país.
  • Informació sobre els organismes competents a cada país en matèria d'ocupació, Seguretat Social, atur, etc.

   

  Contractació

  • Adreceu-vos al vostre conseller EURES per presentar i difondre la vostra oferta de feina.
  • Si necessiteu un gran nombre de treballadors, us podem ajudar a organitzar una contractació a gran escala en col·laboració amb altres països de l'Espai Econòmic Europeu.
  • Convé preparar una presentació per als candidats en la qual es promocioni l'empresa i s'expliqui el suport que ofereix per a la integració del personal contractat. És útil traduir-la i penjar-la al vostre web.
  • També podeu assistir a fires d'ocupació EURES a altres països de l'EEE en què hi hagi candidats amb les característiques que cerqueu. Quan us trobeu amb un candidat, sempre és eficaç fer servir exemples per il·lustrar les oportunitats de treball i que en aquests exemples intervinguin, si és possible, treballadors migrants que s'hagin integrat bé.
  • Així mateix, no us oblideu de comunicar el resultat del procés a les persones que hagin col·laborat en la contractació.

    1) Presentació d'ofertes de feina

  La difusió d'ofertes de feina d'empreses espanyoles als països de la UE/EEE està prevista per a situacions específiques, com ara:

  • Ofertes en què l'empresari sol·licita expressament la notificació a la resta de països. Es tracta de casos en què l'empresa busca un treballador comunitari que no existeix al mercat laboral local.
  • Ofertes que inclouen determinats requisits professionals que fan previsible la necessitat de trametre la notificació a altres països. Poden ser exigències lingüístiques, experiència pluricultural, experiència en empreses o sectors internacionals, etc.
  • Ofertes de feines o professions amb un dèficit de mà d'obra al mercat local. En aquest cas, s'entén que hi ha un dèficit quan és molt complicat trobar mà d'obra qualificada a escala nacional/local.

  Les ofertes de feina es presenten sempre a través del conseller EURES de la vostra província, ja sigui personalment, per correu electrònic, correu postal o fax.

  Les ofertes que es publiquen des de qualsevol país de l'Espai Econòmic Europeu (EEE) en la base de dades comuna dels serveis públics d'ocupació europeus han d'incloure una sèrie de dades homologades per poder-ne fer una difusió àmplia i rigorosa.

      2) Recerca de treballadors per CV

  Podeu cercar els vostres candidats accedint a la base de dades des de El meu EURES

  A l'esquerra, a l'apartat "Empresa", teniu dues opcions:

  • Per registrar-vos com a usuari nou, a través de l'enllaç: Creeu un compte El meu EURES.
  • Per a successives vegades, a través de l'enllaç: Entrar al meu compte El meu EURES.

   En tots dos casos, heu de seguir les instruccions, llegir les condicions que apareixen a la pantalla i emplenar les dades sol·licitades.

  Després d'haver seguit aquests passos, rebreu la contrasenya a l'adreça electrònica que vau indicar en registrar-vos per poder accedir-hi posteriorment.

  El conseller EURES s'encarrega de rebre aquestes dades i de registrar l'oferta a la base de dades comuna dels serveis públics d'ocupació europeus. Les persones interessades s'han de posar en contacte amb l'ocupador, ja sigui directament o a través del conseller.

Documentació