FIRA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL CAMINS D'FP 2019

08 de maig de 2019

Aquest any la Fira de Formació Professional Camins d'FP es va celebrar a Reus (Tarragona)

Els dies 8 i 9 de maig es va celebrar a Reus, en les instal·lacions de firaReus, Tecnoparc, la Fira de Formació Professional de "Camins d´FP” 2019 amb l'objectiu de mostrar el potencial i la qualitat de l'oferta de Formació professional i de certificats de professionalitat de Tarragona.

L'esdeveniment que va comptar amb 41 expositors i un espai per a un aforament de 1500 persones es va dirigir a estudiants, famílies, centres de formació, persones que estan treballant i  en desocupació, professionals i organitzacions del territori.

La fira impulsada des de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Reus i des de Mas Carandell, és organitzada conjuntament amb Tarragona Impulsa, Vallsgenera, Concactiva, l'Eina del Vendrell, els Ajuntaments de Tarragona, l'el Vendrell, Valls, el Consell Comarcal de la Conca de Barberá, la Diputació de Tarragona, els Serveis Territorials del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) i l'Adreça Provincial del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE)  a Tarragona.

La fira va programar tot un seguit de activitats com  les sessions tècniques sobre acreditació de competències professionals, sobre el  desenvolupament de la Llei de Formació Professional i sobre la Formació Professional i les tendències de futur. Així mateix, es van celebrar dues taules d'experiències una a càrrec de diverses empreses i una altra d'exalumnos de Formació Professional, juntament amb sessions d'orientació acadèmica en grup i punts d'orientació professional individual.

Pel que fa al SEPE, representat en aquesta fira pel Director Provincial de Tarragona i el seu personal, participa en l'organització (com ja s'ha esmentat anteriorment) a través del Consell de la Formació Professional de Tarragona, en ser membre de la Comissió Permanent. Va oferir informació sobre els contractes de formació i aprenentatge, certificats de professionalitat, els centres de referència nacional el treball de la qual és un referent orientador per al sector productiu i formatiu, l'observatori de les ocupacions, la Xarxa EURES i el portal Únic d'Ocupació- Empra't. Al seu torn, i en tractar-se d'una fira dirigida especialment als joves, es va fer èmfasis en el Pla de Xoc per l'Ocupació Jove 2019-2021 i en la Garantia Juvenil.