Seu electrónica

Si estic cobrant la parada i encontre treballe com a persona emprada de la llar tres hores diàries, puc seguir cobrant la parada?

Si, mentre estàs cobrant la prestació contributiva, comences a treballar per compte d'altri a temps parcial, pots optar per interrompre el cobrament de la prestació mentre estiga vigent el contracte, o compatibilitzar el treball amb el cobrament de la prestació contributiva.

  • Si vas interrompre la prestació i el contracte dura menys de 360 dies, quan este finalitze, pots sol·licitar la represa de la prestació que tens interrompuda.
  • Si el contracte dura 360 dies o més, quan finalitze, pots sol·licitar una nova prestació amb estes cotitzacions o optar per reprendre la prestació que vas interrompre en començar a treballar. Si optes per reprendre, les cotitzacions que hagueren servit per a generar la nova prestació (que no has triat), no podran tindre's en compte per a una prestació posterior.

No obstant açò, si compatibilitza la prestació amb este contracte com a empleat de llar a temps parcial podrà seguir percebent esta prestació després del cessament, sense haver d'optar entre prestacions, per la qual cosa este període se li acumularà per a futures prestacions.

Si opta per compatibilitzar la prestació amb el treball se li descomptarà de la prestació la part proporcional a les tres hores treballades. Pot obtindre més informació punxant ací.