ABANS D'EIXIR D'ESPANYA, EURES RECOMANA ...

2020

Portada Eures Abans d'eixir d'Espanya

L'opció de viure i treballar en un altre país vé generalitzant-se entre els europeus de totes les edats. Cada vegada més persones reconeixen els avantatges d'adquirir experiència professional d'esta forma, doncs treballar en l'estranger durant algun temps pot augmentar enormement els nivells de capacitació i les possibilitats de trobar un treball millor en retornar al propi país.

El principi de lliure circulació dels treballadors en la Unió Europea es considera un dels drets més importants dels ciutadans comunitaris. Per a facilitar la lliure circulació de treballadors, els Servicis Públics d'Ocupació de l'EEE disposen d'una xarxa de cooperació: EURES (European Employment Services), que  proporciona de manera gratuïta informació sobre ofertes d'ocupació, situació del mercat de treball i condicions de vida en altres països.

Si estàs interessat a treballar a Europa, siga el que siga la durada de la teua estada, en este desplegable pots trobar un resum dels principals factors a tindre en compte abans d'eixir del nostre país quant a documentació oficial (DNI, passaport, targeta sanitària, permís de conduir, convalidació de títols, etc.) i a situacions especials (inscripció com a demandant d'ocupació, percepció de prestacions o subsidis per desocupació), així com altres recomanacions útils (currículum, carta de presentació, compte bancari, etc.).

Per a una millor lectura en pantalla o perquè puga ser imprés en un paper tipus A 4 , tens també una fulla informativa amb el mateix contingut.