Seu electrónica
No hay texto alternativo disponible para la imagen

Projecte

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència contempla, dins de la Inversió en Ocupació Dona, el projecte "Acciones per a afavorir la transversalización de l'enfocament de gènere en totes les polítiques actives d'ocupació".   

Este projecte busca, principalment, el treball col·laboratiu per a posar el focus a incorporar la perspectiva de gènere en tots els elements dels plans anuals d'ocupació dels Servicis Públics d'Ocupació (tant centrals com a autonòmics).

No hay texto alternativo disponible para la imagen

Un Pla de Transversalización

El Pla Estratègic de Transversalización de la Igualtat en les Polítiques Actives d'Ocupació (PAE) és una de les accions contemplades com a part del projecte. És un pla director i estratègic la finalitat del qual és orientar la intervenció dels Servicis Públics d'Ocupació (integrants del Sistema Nacional d'Ocupació) per a eliminar les bretxes de gènere en l'accés, manteniment i promoció en l'ocupació. 

El SEPE és l'organisme que lidera l'estratègia conjunta per als programes i servicis comuns de les PAE. 

No hay texto alternativo disponible para la imagen

Accions prèvies i accions en marxa

El projecte "Acciones per a afavorir la transversalización de l'enfocament de gènere en totes les polítiques actives d'ocupació" ha comportat l'elaboració d'un diagnòstic previper a conéixer la situació respecte a la integració de la igualtat entre dones i hòmens en els servicis i programes comuns d'ocupació. 

Inspirat en este Diagnòstic, sorgix el Pla d'Acció del SEPE, resultat d'un grup de treball conformat per perfils tècnics que ha aconseguit seleccionar 27 mesures, ja en marxa, per a millorar la integració transversal de la perspectiva de gènere en les polítiques actives d'ocupació. 

A este Pla d'Acció del SEPE se sumen els plans de la resta de comunitats autònomes; d'esta manera, comptant amb la diversitat territorial, s'assumix el repte d'un horitzó comú de la igualtat.