Seu electrónica

Traducción automática

El presente sitio Web está traducido a varias lenguas españolas oficiales en sus respectivos territorios, de conformidad con lo establecido en el artículo 3 de la Constitución Española de 1978 y sus Estatutos de Autonomía.

Las lenguas son el catalán, el euskera, gallego, valenciano, inglés y francés. Se advierte que, con carácter general, puede existir un desfase entre la versión en castellano y en las otras lenguas, derivado del proceso de traducción a las mismas.

Tràmits ERTE / XARXA per a Persones

Si la teva empresa està en ERTE ETOP, és a dir, per causes Econòmiques, Tècniques, Organitzatives o de Producció, i et veus afectat amb una reducció de la teva jornada o amb la suspensió de la relació laboral

Per percebre prestació durant aquest període has de realitzar una sol·licitud individual a través d'una d'aquestes vies:

Presencialment

Presencialmenten una oficina de Prestacions, demanant cita per acudir en aquest dia i hora. Emplenaràs una sol·licitud digital amb el gestor en taula, encara que també pots descarregar-te el formulari de sol·licitud i portar-ho ja emplenat i signat. El formulari de sol·licitud de prestació contributiva es pot descarregar aquí

De no tenir les cotitzacions suficients (requereix 360 dies cotitzats mínims que no s'hagin utilitzat en una prestació anterior) podries sol·licitar el subsidi per cotització insuficient. Se't reconeixerà si compleixes el requisit de rendes pròpies (menys de el 75 % del SMI) i de la unitat familiar i si:

  • Has cotitzat almenys 90 dies i tens càrregues familiars (cònjuge o fills que no tenen rendes que superin el % 75 del SMI).
  • Has cotitzat almenys 180 dies i no tens càrregues familiars.

En cas que hagis de sol·licitar el subsidi,el formulari seria aquest altre. També podràs emplenar-ho en l'oficina, en format digital, quan t'atengui el gestor.

Seu Electrònica del SEPE

Mitjançant el tràmit a la seu del SEPEde sol·licitud, pel qual es requereix certificat electrònic, DNIe o usuari permanent cl@ve.

En aquest enllaç pots inciar aquest tràmit.

Et recomanem que indiquis, en el camp "Observacions" d'aquest formulari, que es tracta d'un ERTE ETOP i el nom de l'empresa.

Formulari presolicitud

Presentantformulari de presolicitud, indicant en el camp "Observacions" que es tracta d'un ERTE ETOP i l'empresa, de manera que s'assigni la petició directament a la unitat competent.

En aquest enllaç pots inciciar aquest tràmit.

Si la teva empresa està en ERTE de força major i et veus afectat amb una reducció de la teva jornada o amb la suspensió de la relació laboral

Per percebre prestació durant aquest període has de realitzar una sol·licitud individual de prestació contributiva. Tindràs dret a ella, independentment de les cotitzacions que tinguis, ja que no es tenen en compte, per a aquesta situació de força major. Sol·licitaràs a través d'una d'aquestes vies: 

Presencialment

Presencialment en una oficina de Prestacions, amb cita prèvia. Emplenaràs una sol·licitud amb el gestor o portaràs ja emplenat el formulari de sol·licitud que està a la web del SEPE

Seu electrònica del SEPE

Mitjançant el tràmit a la seu del SEPE de sol·licitud, pel qual es requereix certificat electrònic, DNIe o usuari permanent cl@ve.

En aquest enllaç pots iniciar aquest tràmit.  

Et recomanem que indiquis en el camp "Observacions" d'aquest formulari, que es tracta d'un ERTE FM i el nom de l'empresa.

Formulari presolicitud

Presentant formulari de presolicitud, indicant en el camp "Observacions" que es tracta d'un ERTE FM i l'empresa, de manera que s'assigni la petició directament a la unitat competent.

En aquest enllaç pots iniciar aquest tràmit

Si la teva empresa té autoritzat el Mecanisme XARXA i et veus afectat amb una reducció de la teva jornada o amb la suspensió de la relació laboral

Per percebre prestació durant aquest període la teva empresa, prèvia autorització d'ús de les teves dades, remetrà al SEPE una sol·licitud col·lectiva per al reconeixement de la prestació social vinculada al Mecanisme XARXA.

A més remetrà mensualment la informació dels dies en suspensió o en reducció de jornada perquè se't paguin els dies que corresponguin per inactivitat