Seu electrónica

Si estic cobrant l'atur i encontre treballo com a persona emprada de la llar tres hores diàries, puc seguir cobrant l'atur?

Si, mentre estàs cobrant la prestació contributiva, comences a treballar per compte d'altri a temps parcial, pots optar per interrompre el cobrament de la prestació mentre estigui vigent el contracte, o compatibilitzar el treball amb el cobrament de la prestació contributiva.

  • Si vas interrompre la prestació i el contracte dura menys de 360 dies, quan aquest finalitzi, pots sol·licitar la represa de la prestació que tens interrompuda.
  • Si el contracte dura 360 dies o més, quan finalitzi, pots sol·licitar una nova prestació amb aquestes cotitzacions o optar per reprendre la prestació que vas interrompre en començar a treballar. Si optes per reprendre, les cotitzacions que haguessin servit per generar la nova prestació (que no has triat), no podran tenir-se en compte per a una prestació posterior.

No obstant això, si compatibilitza la prestació amb aquest contracte com a empleat de llar a temps parcial podrà seguir percebent aquesta prestació després del cessament, sense haver d'optar entre prestacions, per la qual cosa aquest període se li acumularà per a futures prestacions.

Si opta per compatibilitzar la prestació amb el treball se li descomptarà de la prestació la part proporcional a les tres hores treballades. Pot obtenir més informació punxant aquí.