Seu electrónica

Classificació Europea de Capacitats/Competències, Qualificacions i Ocupacions ESCO

ESCO (European Skills, Competences, Qualifications and Occupations) és la classificació europea multilingüe de capacitats, competències, qualificacions i ocupacions.

ESCO funciona com un diccionari, que descriu, identifica i classifica les ocupacions professionals, competències i qualificacions rellevants per al mercat laboral, l'educació i la formació de la UE. Aquests conceptes i les relacions entre ells poden entendre's per sistemes electrònics de manera que permetin a diferents plataformes online usar ESCO para diferents serveis com: aparellar a sol·licitants d'ocupació amb treballs en funció de les seves competències, suggerir formació a aquelles persones que desitgin millorar les seves competències.

ESCO proporciona descripcions d'ocupacions 2942 i 13 . 485 competències vinculades a aquestes ocupacions, traduïdes a 27 idiomes (tots els idiomes oficials de la UE més islandès, noruec i àrab). L'objectiu d'ESCO és recolzar la mobilitat laboral en tota Europa i, per tant, un mercat laboral més integrat i eficient, oferint un "llenguatge comú" sobre ocupacions i competències que puguin ser utilitzades per aquelles parts interessades en temes d'ocupació, educació i formació.

ESCO és un projecte de la Comissió Europea, dirigit per la Direcció general d'Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió (DG EMPL). Està disponible en un portal online i es pot consultar de forma gratuïta. La seva primera versió completa (ESCO v 1 ) es va publicar el de 28 juliol de 2017 .