Traducción automática
El presente sitio Web está traducido a varias lenguas españolas oficiales en sus respectivos territorios, de conformidad con lo establecido en el artículo 3 de la Constitución Española de 1978 y sus Estatutos de Autonomía.
Las lenguas son el catalán, el euskera, gallego, valenciano, inglés y francés. Se advierte que, con carácter general, puede existir un desfase entre la versión en castellano y en las otras lenguas, derivado del proceso de traducción a las mismas.
Estudis sobre mobilitat dels treballadors
En aquesta pàgina trobarà informes que són resultat de l'estudi i anàlisi de la mobilitat dels treballadors per motius laborals a Espanya des de tres perspectives: geogràfica, sectorial i ocupacional.
En l'anàlisi es té en compte: el perfil dels treballadors que es desplacen, les activitats econòmiquesde les empreses que els contracten, les ocupacionsen què són contractats i els diferents àmbits geogràficsen els quals es mouen els treballadors.
Mobilitat geogràfica
- Es contempla elnivell estatalcom a àmbit dins del com es produeixen els desplaçaments i amb aquest criteri s'analitzen els moviments entre províncies i entre comunitats autònomes.
- Per a l'àmbit nacional la taxa de mobilitat és la proporció dels contractes que han suposat canvi de província o comunitat autònoma sobre el total de contractes realitzats l'any.
- Per descriure la mobilitat en els àmbits provincials i autonòmics, s'utilitza indicadors com els contractes de treball que entren o surten en una província o autonomia; els que es mouen de localitat, els que romanen, el flux de desplaçaments, la taxa de mobilitat (entre els quals entren, surten o romanen), la taxa de sortida, etc.
Mobilitat sectorial o ocupacional
Es determina en comparar el contracte signat en l'últim any per un treballador amb l'anterior contracte signat, sempre que hagi passat un període mínim de 12 mesos.
Els indicadors utilitzats per descriure la mobilitat sectorial i ocupacional són: entrades, sortides i permanències en un sector o ocupació; total de contractes relacionats amb un sector / ocupació; taxa de permanència sectorial / ocupacional; saldo sectorial / ocupacional: diferència entre les entrades i sortides en una activitat o ocupació, etc.
A més dels informes anuals de mobilitat a Espanya, trobarà els informes de la mobilitat de treballadors entre Espanya i Portugali l'antic Butlletí Trimestral de Dades Bàsiques de Mobilitat, publicat des de 2010 fins a 2022 (s'ha deixat de publicar)