Seu electrónica

Traducción automática

El presente sitio Web está traducido a varias lenguas españolas oficiales en sus respectivos territorios, de conformidad con lo establecido en el artículo 3 de la Constitución Española de 1978 y sus Estatutos de Autonomía.

Las lenguas son el catalán, el euskera, gallego, valenciano, inglés y francés. Se advierte que, con carácter general, puede existir un desfase entre la versión en castellano y en las otras lenguas, derivado del proceso de traducción a las mismas.

Cobraré l'atur en finalitzar el meu contracte si soc director o directora general d'una empresa?

Imagen lectura fácil Lectura fácil

Sí podries percebre prestacions per desocupació si el lloc que exercies era exclusivament de director o directora general amb un contracte especial d'alta adreça o un contracte ordinari, sempre que compleixis la resta de requisits d'accés a les prestacions.

En cas que, a més de la direcció general, haguessis exercit un càrrec de conseller/a o d'administrador/a en una societat, cal tenir en compte que, encara que per a la Seguretat Social aquesta situació es considera assimilada a treball per compte d'altri, està exclosa de protecció per desocupació per no cotitzar per aquesta contingència.

En aquesta circumstància, si quedes involuntàriament en desocupació, podries sol·licitar les prestacions per donar-se una situació legal de desocupació. No obstant això, el període mínim de cotització requerit per a l'accés a la prestació es calcularia tenint en compte les cotitzacions dels sis anys anteriors a l'inici de l'últim contracte en el qual cesses en el càrrec d'adreça i de conseller/a o administrador/a.

Pots sol·licitar la prestació: