Seu electrónica

Traducción automática

El presente sitio Web está traducido a varias lenguas españolas oficiales en sus respectivos territorios, de conformidad con lo establecido en el artículo 3 de la Constitución Española de 1978 y sus Estatutos de Autonomía.

Las lenguas son el catalán, el euskera, gallego, valenciano, inglés y francés. Se advierte que, con carácter general, puede existir un desfase entre la versión en castellano y en las otras lenguas, derivado del proceso de traducción a las mismas.

ReferNET

ReferNet és una xarxa creada en 2002 pel Cedefop, Centre Europeu per al Desenvolupament de la Formació Professional,  per a donar resposta a la creixent demanda d'informació en l'àmbit de la formació professional i facilitar l'anàlisi i la comparació de les polítiques de formació professional dels Estats Membres de la Unió Europea, Islàndia i Noruega. Representa un sistema estructurat, descentralitzat i interconnectat per a la recopilació, seguiment i difusió d'informació, que proporciona dades sobre els sistemes nacionals de formació professional gràcies als coneixements tècnics d'organismes clau en este camp.

L'estructura de ReferNet es basa en consorcis nacionals en cada país soci on cadascun d'ells està compost per una entitat de coordinació i altres organitzacions que participen en activitats de formació professional en cada país.

Funcions de la Xarxa

 • Elaborar informes actualitzats sobre els sistemes de formació professional a Europa, la seua evolució i altres temes relacionats amb les competències professionals i el mercat laboral.
  • Recopilació i presentació de dades i informació periòdica sobre assumptes i accions en matèria formació professional per als treballs i anàlisis comparatives de temes de FP a Europa de Cedefop i les institucions europees.
  • Desenvolupament dels continguts de publicacions sobre els sistemes de formació professional de Cedefop.
 • Elaborar articles sobre temes d'interés públic i notícies nacionals i temes específics relacionats amb la formació professional i el mercat de treball de cada país.
 • Elaborar una Base de dades bibliogràfica en temes de formació professional:
  • Referències bibliogràfiques recollides pels diferents organismes de coordinació de la Xarxa a més dels servicis d'informació del Cedefop ( Biblioteca i Documentació Vet-Bib ).
 • Difondre informació i esdeveniments relacionats amb la formació professional a Europa:
  • El Butlletí d'informació i les Notes breus del Cedefop en diversos idiomes. Cedefop oferix, a més, la possibilitat de subscriure's a un servici d'alertes de correu electrònic per a estar al dia de les publicacions en matèria de FP en els diferents Estats membre, Noruega i Islàndia.
  • Esdeveniments que se celebren en els països socis de la xarxa en l'àmbit de l'educació i formació professional.
 • Donar visibilitat a les accions de formació professional entre els ciutadans i interessats en la formació professional a Europa.

Vídeo promocional i commemoratiu del Desé Aniversari de la Xarxa

Coordinació de la Xarxa

El treball de ReferNet es coordina des de Cedefop amb les organitzacions de cada Estat participant. Es treballa conforme a plans anuals de treball, definits sobre la base de l'acord d'associació entre el Cedefop i l'organització coordinadora de la Xarxa en cada país participant.

Més informació: refer@cedefop.europa.eu

Twitter: @Cedefop

A Espanya, ReferNet en el període 2016 - 2019 es recolza en la Fundació Estatal per a la Formació en l'Ocupació.

Més informació: refernet@fundae.es  

Espai web: www.refernet.es

Twitter: @Refernet_és 

ReferNet facilita i actualitza informació en l'àmbit de la formació professional. Esta informació s'estructura i s'adapta als diferents suports o mitjans de informació proposats per Cedefop el que facilita la comparació i l'anàlisi dels sistemes de formació professional dels països que conformen la xarxa europea.

Les activitats de ReferNet-Espanya es desenvolupen en el marc dels plans de treball acordats anualment entre el SEPE i  el Cedefop per a la xarxa:

 • Compilació i enviament a Cedefop d'informació  en temes de FP i progressos realitzats en línia amb els compromisos del Comunicat de Bruixes així com investigacions més recents en matèria de formació professional a Espanya. Basant-se en els informes dels diferents Estats membre de la Unió, el Cedefop publica informes comparatius sobre temes d'interés com els beneficis de la formació professional, transició al mercat de treball o altres relacionats).
 • Elaboració de l'Informe de país de la sèrie del Cedefop "VET in Europe: country report" que oferix una descripció del sistema d'educació i formació professional a partir d'una selecció de la informació sobre determinats aspectes: l'evolució de la política de FP, el disseny de les qualificacions i programes de formació professional i d'altres informes i publicacions de Cedefop relacionats amb la FP.
 • Contribució al desenvolupament de la base de dades bibliogràfica del Cedefop a través de la selecció i indexació de material publicat a Espanya en matèria de formació professional, amb especial atenció a monografies, articles, informes d'investigació, documents electrònics, llocs, etc.
 • Difusió de concursos públics, oportunitats d'ocupació i informació del Cedefop en matèria de formació professional i ocupació
 • Difusió d'esdeveniments en FP a Espanya i la Unió Europea dels membres de la xarxa europea i del Consorci nacional.
 • Col·laboració amb la unitat nacional de Eurydice en la informació proporcionada per la Eurypedia (European Encyclopedia on National Education Systems) sobre l'estructura del sistema educatiu i de formació professional a Espanya.