Seu electrónica

Tindré dret a la parada si tornada d'un país no pertanyent a la Unió Europea ni a l'Espai Econòmic Europeu i diferent de Suïssa?

Quan retornes a Espanya, pots sol·licitar i tindre dret a la prestació per desocupaciósi reunixes cotitzacions suficients anteriors a la teua eixida. Es tindran en compte les cotitzacions dels sis anys anteriors a aquesta eixida.

Si no comptes amb cotitzacions suficients anteriors a la teua eixida d'Espanya, o tenint-les trobes treball en retornar i no sol·licites la prestació per desocupació, si posteriorment hagueres d'acreditar una nova situació legal de desocupació per a accedir a prestacions, se't tindran en compte les cotitzacions dels sis anys anteriors a la teua estada en l'estranger, però no el període de permanència fora d'Espanya.

Si no tens cotitzacions suficients anteriors a la teua eixida d'Espanya, després de la teua tornada podràs accedir, si complixes tots els requisits per a açò, al subsidi de persona emigrant retornadao a la renda activa d'inserció.

Més informació en: “Soc emigrant retornat”.