Seu electrónica

Traducción automática

El presente sitio Web está traducido a varias lenguas españolas oficiales en sus respectivos territorios, de conformidad con lo establecido en el artículo 3 de la Constitución Española de 1978 y sus Estatutos de Autonomía.

Las lenguas son el catalán, el euskera, gallego, valenciano, inglés y francés. Se advierte que, con carácter general, puede existir un desfase entre la versión en castellano y en las otras lenguas, derivado del proceso de traducción a las mismas.

Soc emigrant que ha retornat a Espanya

Si eres una persona espanyola emigrant que ha retornat a Espanya, pots accedir a alguna de les prestacions següents, sempre que reunisques els requisits de les mateixes.

 

El Subsidi per desocupació és una prestació assistencial i té com a objecte complementar la protecció per desocupació.

Poden sol·licitar este subsidi els espanyols i les espanyoles que hagen treballat en l'estranger, excepte els qui hagen treballat en els països pertanyents a l'Espai EconòmicEuropeu o Suïssa.

 

 

La RAI és una ajuda extraordinària per a persones amb gran dificultat per a trobar treball i en situació de necessitat econòmica; el col·lectiu d'emigrants retornats pot beneficiar-se d'ella.

 

 

El subsidi per desocupació també està contemplat en el cas de les persones que hagen treballat en l'estranger i tinguen més d'anys 52 en el moment de tornar a Espanya.

 

 

Les persones treballadores a les quals se'ls extingisca la relació laboral i retornen a Espanya, podran percebre prestació per desocupació a Espanya, sempre que reunisquen els requisits que s'esmenten en esta prestació.

Són ajudes destinades a atendre les situacions de necessitat de les persones espanyoles retornades, pels gastos extraordinaris derivats del fet de la tornada, quan s'acredite insuficiència de recursos en el moment de sol·licitud de l'ajuda.